Εγκατάσταση και προμήθεια σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

ΣΤΑΘΜΟΣ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Η εξέλιξη της τεχνολογίας των αυτοκινήτων και των μπαταριών έχει καταστήσει πλέον την ηλεκτροκίνηση μια απτή πραγματικότητα, η οποία αλλάζει ριζικά τα δεδομένα της αυτοκίνησης. Η αντιμετώπιση των μεγάλων περιβαλλοντικών και οικονομικών προκλήσεων, που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή και την εξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα δημιουργεί νέες συνθήκες για την αυτοκινητοβιομηχανία αλλά και για την καθημερινότητα μας. Η ηλεκτρική ενέργεια όπως και τα υπόλοιπα εναλλακτικά καύσιμα κερδίζουν συνεχώς έδαφος.

Όσο εξαπλώνονται και εξελίσσονται τα ηλεκτρικά οχήματα, τόσο περισσότερο ο ανεφοδιασμός τους καθίσταται από σημείο προβληματισμού για τους οδηγούς, σε σημείο υπεροχής τους έναντι των αυτοκινήτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας εξασφαλίζει την ευρύτερη δυνατή διαθεσιμότητα πηγών ανεφοδιασμού, ενώ η τεχνολογία καθιστά τη φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων εκτός από προσιτή και μια εξαιρετικά απλή και εύκολη διαδικασία.

 

 

Η  IPEL ιδρύθηκε το 1997 και ξεκίνησε τις δραστηριότητες της με την εμπορία και εγκατάσταση ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, με στόχο να καλύψει τα τότε κενά της αγοράς στα δημόσια και ιδιωτικά έργα.  Σήμερα είναι μία σύγχρονη, υγιής και ανταγωνιστική ελληνική επιχείρηση, που δραστηριοποιείται στον τομέα προμήθειας – κατασκευής – συντήρησης και λειτουργίας ηλεκτρομηχανολογικών έργων.

Κατά τη διάρκεια των 23 τελευταίων χρόνων, ανέλαβε την προμήθεια, την εγκατάσταση καθώς και την συντήρηση μεγάλου αριθμού ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και έγινε ιδιαιτέρως γνωστή, τόσο στον τομέα της προληπτικής, επισκευαστικής συντήρησης Ηλεκτρολογικού Εξοπλισμού όσο και στην προμήθεια και εγκατάσταση καινοτόμων Συστημάτων Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας. Το όνομα της έγινε γνωστό, όχι μόνο για την τεχνολογία που αντιπροσωπεύει, αλλά και για τις εξειδικευμένες συμβουλές και υπηρεσίες που παρέχει πριν και μετά την πώληση (turn key projects, σύνθετες ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις, συντήρηση και επισκευή ηλεκτρικών μηχανημάτων, κλπ).

Η IPEL μετά από μακροχρόνιο και εξονυχιστικό έλεγχο της αγοράς έχει κλείσει σημαντικές συμφωνίες στο τομέα της ηλεκτροκίνησης με επώνυμους κατασκευαστικούς οίκους της ευρωπαϊκής αγοράς και ήδη έχει εγκαταστήσει σταθμούς φόρτισης στην Ελλάδα σε διάφορους χώρους στάθμευσης, συμπεριλαμβανομένου του χώρου στάθμευσης του κτηρίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του κτηρίου της Βουλής των Ελλήνων και άλλων δημόσιων και ιδιωτικών κτηρίων.

 

Τι προσφέρουμε

Στον τομέα της προμήθειας σταθμών φόρτισης για ιδιώτες και επιχειρήσεις, η IPEL διαθέτει μια ευρεία γκάμα επώνυμων φορτιστών, οι οποίοι ήδη χρησιμοποιούνται στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες με περισσότερα από 75.000 σημεία φόρτισης παγκοσμίως. Προσφέρουμε συστήματα φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων με υπηρεσία turn key solution, αναλαμβάνοντας μια συνολική λύση με πλήρη εγκατάσταση των φορτιστών, των απαιτούμενων καλωδιώσεων και των ηλεκτρικών πινάκων.

Σταθμοί ταχείας φόρτισης (DC)

Οι σταθμοί γρήγορης φόρτισης συνεχούς ρεύματος, παρέχουν ταχύτητες φόρτισης έως 50 kW. Προσφέρουν την πιο πρακτική λύση για μεγάλα ταξίδια λαμβάνοντας υπόψη ότι μπορούν να επαναφορτίζουν (έως 80%) τις μπαταρίες των περισσότερων ηλεκτρικών  αυτοκίνητων σε λιγότερα από 30 λεπτά.

Σταθμοί  φόρτισης για επιχειρήσεις ξενοδοχεία και εμπορικά κέντρα

Διατίθενται σταθμοί φόρτισης μονοφασικοί και τριφασικοί, με δυνατότητα φόρτισης  από ένα έως δύο (ταυτόχρονα) ηλεκτρικά οχήματα, κανονικής ή ταχείας φόρτισης με παροχή έως 22kW το καθένα. Οι σταθμοί διαθέτουν ενσωματωμένο RFID reader και είναι κατάλληλοι για χρήση σε κτιριακές και εμπορικές εφαρμογές όπως εμπορικά κέντρα, παρκινγκ επιχειρήσεων  και δημόσια parking. Το σύστημα της ελεγχόμενης πρόσβασης  εξασφαλίζει ότι ο σταθμός είναι διαθέσιμος μόνο σε εξουσιοδοτημένους χρήστες.

Οι  πρίζες των σταθμών φόρτισης είναι  όλων των τύπων με ενισχυμένη προστασία επαφών και μπορούν να τροφοδοτήσουν όλα τα σύγχρονα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα με μονοφασικό ή τριφασικό ρεύμα έως 32A. Η εγκατάσταση των σταθμών μπορεί να γίνει με επίτοιχια ή επιδαπέδια στήριξη.

Έξυπνη Πλατφόρμα διαχείρισης φόρτισης

Η πλατφόρμα διαχείρισης συνδυάζει διάφορες υπηρεσίες σε ένα ενιαίο πρόγραμμα ελέγχου και δίνει την δυνατότητα σε ιδιώτες, επιχειρήσεις και δημόσιους φορείς να έχουν πλήρη πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες που αφορούν το επίπεδο φόρτισης, την κατανάλωση, το κόστος φόρτισης των οχημάτων, την τιμολόγηση όλων των ειδών φόρτισης, είτε πρόκειται για ιδιωτικούς είτε για δημόσια προσβάσιμους σταθμούς.

Προσφέρει ευελιξία και εξοικονόμηση χρημάτων και επιπλέον, αυτοματοποιεί την διαδικασία υπολογισμού του κόστους και της κερδοφορίας δίνοντας την δυνατότητα να ορίσει ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του σταθμού φόρτισης την τιμή χρέωσης, είτε με χρονοχρέωση είτε με χρέωση ανά Kwh. Είναι η λύση για  ξενοδοχεία, γραφεία επιχειρήσεων, εμπορικά κέντρα, εστιατόρια, πανεπιστήμια, χώρους εκδηλώσεων, γκαράζ κλπ.

Επίσης έχει την δυνατότητα ο κάθε χρήστης μέσω εφαρμογής στο κινητό του ή στο ταμπλετ του να ελέγχει όλες τις πληροφορίες που αφορούν την φόρτιση του αυτοκινήτου του.