Ο υπολειπόμενος χρόνος ζωής ηλεκτρολογικού εξοπλισμού βρέθηκε στο επίκεντρο συνεδρίου με διοργανωτή την IPEL
Με την συμμετοχή εκπροσώπων και στελεχών της ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ, MOTOR OIL, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, LAFARGE,KORINTHOS POWER, ELVAL VIONET, ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ και πλείστων άλλων εταιριών πραγματοποιήθηκε με διοργάνωση της IPEL ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΕΤΕ την προηγούμενη Τετάρτη το πρωτοποριακό
“ Workshop Conference” με θέμα:
«ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΛΕΙΠΟΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΩΝ ΙΣΧΥΟΣ » σε κεντρικό ξενοδοχείο στην Αθήνα.
Στόχος του συνεδρίου ήταν να παρουσιάσει ένα νέο πρωτοποριακό πρόγραμμα που μπορεί να υπολογίζει τον υπολειπόμενο χρόνο ζωής ενός μετασχηματιστή.
Σήμερα τα περισσότερα ποιοτικά κριτήρια για την επιλογή ενός Μετασχηματιστή Ισχύος έχουν καταργηθεί και λαμβάνεται υπόψην βασικά μόνο η τιμή, εξηγεί ο Νίκος Κλεισιώτης διπλ. Ηλεκτρολόγος μηχανικός , διευθύνων Σύμβουλος της διοργανώτριας εταιρείας IPEL. Αυτό έχει οδηγήσει στη προμήθεια μετασχηματιστών χαμηλών ποιοτικών στοιχείων και φυσικά χρόνο με το χρόνο, αυτοί εμφανίζουν προβλήματα στη λειτουργία τους, τα οποία καλούμαστε να τα αντιμετωπίσουμε πυροσβεστικά πλέον και όχι προληπτικά.
Η ανάγκη για τη διάγνωση και τη σωστή πληροφόρηση του τελικού χρήστη σε συνδυασμό με τη μεγάλη εμπειρία της IPEL στα περιφερειακά συστήματα και στη λειτουργία του μετασχηματιστή, μας οδήγησαν να παρουσιάσουμε ένα πρόγραμμα που δημιουργήθηκε από τον γερμανικό κολοσσό της MR σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Wuppertal, μέσα από το οποίο αφού αξιολογηθούν έως και 200 παράμετροι, θα είναι σε θέση να παραδώσει στον τελικό χρήστη μια εμπεριστατωμένη αναφορά όπου θα γνωρίζει πλέον ποια είναι η πραγματική κατάσταση του μετασχηματιστή, ποιες ενέργειες πρέπει να κάνει για την απρόσκοπτη λειτουργία του , αλλά και ποιος είναι ο υπολειπόμενου χρόνος ζωής που του απομένει. Η νέα αυτή υπηρεσία αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία και έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζεται σε πολλές χώρες και αρκετούς επώνυμους ιδιοκτήτες μετασχηματιστών.
Η IPEL παρουσίασε αναλυτικά την νέα αυτή υπηρεσία και τα πλεονεκτήματα που έχει για τον τελικό χρήστη, που σε τελική ανάλυση σκοπό έχει να εξοικονομήσει χρήματα προβλέποντας και προλαμβάνοντας τη βλάβη.